CBC ATRIUM

CBC ACCESS
LOCATION . TIMISOARA, ROMANIA
BUILT AREA . 200M²
TEAM:  ARCH. IANKO NORBERT, LANDSCAPE ARCH. SIRCA MARIA

elevatii

Holul de acces al CBC imbina viziunea unui arhitect si a unui peisagist. Conceptul izvoreste din stilul arhitectural minimalist combinat cu elemente vegetale, vii si vibrante.

Intentia este de a creea o ambianta naturala plina de vegetatie chiar in holul de acces a cladirilor de birouri, “o padure”. Aceste aparate de acces sunt interfata directa a cladirilor cu cei care o viziteaza. Cadrul botanic compus din pereti vii tapetati cu muschi sau acoperiti cu material lemnos, stalpi imbracati cu iedera sau corpuri de iluminat “atacati” de o sumedenie de plante cataratoare ne duc cu gandul la o padure salbatica.

Imaginea cladirilor CBC astfel primeste o noua conotatie prin care promoveaza natura si pe langa asta ofera o ambianta pozitiva pentru angajatii care isi incep ziua trecand zilnic prin aceste spatii.

plan

Suprafetele sunt finisate cu materiale precum HPL, membrana Barrisol sau Corian – material folosit la piesele de mobilier. Membrana Barrisol este folosita la corpurile de iluminat iar peretii sunt acoperiti cu HPL de culoare alba – aceasta suprafata reflecta si amplifica lumina naturala si totodata formeaza un fundal neutru pentru restul nuantelor de lemn si plande divers colorate.

ACCamera_1ACCamera_2#0ACCamera_3