randare concurs cbc timisoara green wall

CBC ATRIUM

CBC ACCESS
LOCATION . TIMISOARA, ROMANIA
BUILT AREA . 200M²
TEAM:  ARCH. IANKO NORBERT, LANDSCAPE ARCH. SIRCA MARIA

randare concurs cbc timisoara perete verde acces

Holul de acces al CBC imbina viziunea unui arhitect si a unui peisagist. Conceptul izvoreste din stilul arhitectural minimalist combinat cu elemente vegetale, vii si vibrante.
Intentia este de a creea o ambianta naturala plina de vegetatie chiar in holul de acces a cladirilor de birouri, „o padure”. Aceste aparate de acces sunt interfata directa a cladirilor cu cei care o viziteaza. Cadrul botanic compus din pereti vii tapetati cu muschi sau acoperiti cu material lemnos, stalpi imbracati cu iedera sau corpuri de iluminat „atacati” de o sumedenie de plante cataratoare ne duc cu gandul la o padure salbatica.
Imaginea cladirilor CBC astfel primeste o noua conotatie prin care promoveaza natura si pe langa asta ofera o ambianta pozitiva pentru angajatii care isi incep ziua trecand zilnic prin aceste spatii.

plan

Suprafetele sunt finisate cu materiale precum HPL, membrana Barrisol sau Corian – material folosit la piesele de mobilier. Membrana Barrisol este folosita la corpurile de iluminat iar peretii sunt acoperiti cu HPL de culoare alba – aceasta suprafata reflecta si amplifica lumina naturala si totodata formeaza un fundal neutru pentru restul nuantelor de lemn si plande divers colorate.

randare concurs cbc timisoara green wall

elevatiirandare concurs cbc timisoara perete verde